Kernhem in Ede

Kernhem heeft Ede verrijkt Ede wordt met de jaren populairder. Niet zo gek als je bedenkt dat je hier op een van de mooiste plekken in Nederland woont bij de Veluwe én ook nog eens zo in Utrecht, Amersfoort of Arnhem bent. Ede heeft veel mooie plekken om te wonen en Kernhem springt eruit.


Wonen in kernhem

Wonen in Kernhem In Kernhem woon je aan de rand van Ede. Een kleurrijke nieuwbouwwijk met een grote variatie aan woningtypen: rijwoningen, hoekwoningen, twee-onder-een-kap woningen en vrijstaande woningen. Hier woon je op een plek met veel groen en water in de buurt. Centraal gelegen en goed bereikbaar. Hoe de wijk is opgebouwd, nieuwsfeitjes en belangrijke informatie staat op de website van Kernhem.
Er staat onder andere informatie over de speelplekken in de wijk, de ecozone en hoe de openbare ruimte is ingericht. Ook staat er een overzicht met meest gestelde vragen over de wijk en waar alle voorzieningen zijn.

Bos en steden rondom Ede

Hier komt het beste van twee werelden samen. Prachtige natuur, goede voorzieningen en ook zo op de snelweg. De oprit Ede Noord bereik je snel, waardoor je zo de N224 en de A12 oprijdt. Landgoed Kernhem en het Edese Bos mag je voor het gemak tot je achtertuin rekenen.

En wist je al dat er in Kernhem een winkelcentrum is? Winkelcentrum Parkweide biedt alles wat je dagelijks nodig hebt. Handig dat er in de wijk ook een huisartsenpraktijk, kinderdagverblijf en drie basisscholen zijn. Op de fiets ben je er echt zo.

Meer over Waard & Water

Centrum Ede

Ede heeft haar bewoners veel te bieden. De natuur staat met stip op één, maar ook op het gebied van horeca, cultuur en winkelen kun je hier prima terecht. Ede heeft een bioscoop, een wereldberoemd museum en een gezellig stadscentrum waar geregeld wat georganiseerd wordt.

Spelen

In de wijk zijn meerdere speelplekken voor verschillende leeftijden. Voor elke groep is er wat te kiezen. We hebben straatgerichte, buurtgerichte en wijkgerichte vormen van spelen. Iedere speelplek heeft een eigen sfeer en karakter, zo is er voor iedereen wat.

Natuur en groen

De natuur krijgt binnen Kernhem volop de ruimte. In het noorden van de wijk ligt de ecozone. In deze ecologische zone leven allerlei soorten planten en dieren. Kleine zoogdieren kunnen zich hier verplaatsen van de Veluwe naar de weilanden boven en naast Kernhem. Het eerste deel van de ecozone in de eerdere delen van Kernhem is al aangelegd. Het ontwerp voor het tweede deel in Kernhem B-West is deels klaar en zal in fases worden gerealiseerd. In de wijk zijn de nog bestaande houtwallen ingepast in het ontwerp. De houtwallen zijn een belangrijk onderdeel van het groen in dit deel van Kernhem. Hier stroomt van oost naar west een watergang die uitkomt op een waterplas: de Slenk. De waterplas krijgt zoveel mogelijk natuurlijke en groene oevers t.b.v. de biodiversiteit. Ook in de straten en buurten speelt natuur een belangrijke rol. De straten in Kernhem hebben groene bermen, bomen en hagen rond de tuinen. Bij het ontwerpen van woningen en straten wordt rekening gehouden met dieren. Zo vormen gevelnestkastjes, dakoverstekken en hagen aantrekkelijke elementen voor de vogels en vleermuizen die in het gebied actief zijn.

"Ik sta u graag te woord om al uw vragen te beantwoorden!"

Martijn van Essen
Verkoopmanager VanWonen
06-30 63 34 70 Mail mij martijn@vanwonen.com

"Laat mij u helpen uw nieuwe huis te vinden"